درخواست طلاق از طرف مرد چگونه است؟
زوج در صورت تصمیم به طلاق به طور منطقی، باید ابتدا تصمیم خود را به هر نحو با زن در میان می گذارد ؛ اگر به هر دلیل زن در این تصمیم مرد را همراهی ننماید و راضی به طلاق نباشد مرد در صورت اصرار باید خود به تنهایی دادخواست طلاق داده وعلیه زن طرح دعوا نماید.
عنوان دادخواست طلاق به درخواست مرد یا طلاق رجعی است و مرجع صالح برای رسیدگی به آن دادگاه خانواده محل اقامت زن خواهد بود.البته با توجه به حکم مندرج در ماده ۱۰۰۵ قانون مدنی اقامتگاه زن همان اقامتگاه قانونی شوهر محسوب می شود و شوهر باید دادخواست را به دادگاه محل اقامت خود بدهد ولی با ضرورت ثبت نام در سامانه ثنا و حق اعلام نشانی و اقامتگاه توسط زن در محلی متفاوت از شوهر در عمل حکم ماده مورد اشاره نادیده گرفته می شود.
ویژگی ها و شرایط طلاق به درخواست زوج (مرد)
در فرضی که فقط زوج به تنهایی خواهان طلاق باشد و همسر وی (زوجه) تمایلی به همراهی در پروسه طلاق نداشته باشد به این طلاق که صرفاً با درخواست یک طرف انجام می شود طلاق به درخواست زوج گفته می شود. فرد متقاضی می تواند با مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص طلاق و وکیل متخصص دعاوی خانواده و وکالت دادن به وکیل مراحل این نوع طلاق را شروع کند. طلاق به درخواست زوج چه از سوی خود خواهان طرح شود و چه توسط وکیل دادگستری مطرح شود شرایط و خصوصیات و ویژگی های دارد که به طور اختصار به آن اشاره می شود :
۱- در طلاق به درخواست زوج باید تکلیف پرداخت کلیه ی حق و حقوق زوجه از جمله مهریه ، اجرت المثل ، نققه گذشته ، نفقه دوران عده، حضانت فرزندان، ملاقات فرزندان و جهیزیه روشن شود.
۲- در طلاق به درخواست زوج در صورتی که این درخواست ناشی از عدم انجام تکالیف همسری از سوی زوجه نباشد مرد به تشخیص دادگاه باید از ۱ تا ۵۰ درصد اموال خود را که در طول زندگی مشترک بدست آورده است به زوجه بدهد
۳- در صورتی که مرد توانایی انجام این تعهدات مالی را نداشته باشد می تواند تقاضای اعسار و تقسیط بدهد.
۴- در طلاق به درخواست زوج هر چند که اصولاً مورد پذیرش دادگاه قرار می گیرد ولی ظرافت ها و حساسیت های را دارد که مراجعه به وکیل متخص خانواده و وکیل با تجربه را ضروری می نماید.